divendres, 1 de juliol de 2016

EMOTIU TRET DE SORTIDA DEL CENTENARI DE LA RESIDÈNCIA INGLADA VIA

Vilafranca del Penedès, 28 de juny de 2016. El passat diumenge dia 26 de juny va tenir lloc l’acte inaugural de la celebració del centenari de la fundació de la Residència Inglada Via, amb la participació del Bisbe de la  Diòcesi de Sant Feliu - a la qual pertany Vilafranca del Penedès- en un acte molt concorregut i emotiu que va constar de dues parts: una missa i una conferència.


A les 13h va tenir lloc la missa presidida pel Bisbe de Sant Feliu Mons. Agustí Cortés i concelebrada pel Rector de la Basílica de Santa Maria Mn. Jaume Berdoy, Mn Josep Cortada (el qual resideix a la residència) i el pare Emili Berbel, de l'escola Sant Ramon i encarregat de celebrar missa al la residència cada diumenge. A la missa, de caire privat celebrada ala capella del centre, van assistir-hi els membres del patronat Inglada Via i el residents i famílies.

A les 5 de la tarda es va iniciar al pati interior de la residència la presentació del centenari de la mà del president de la Fundació Inglada Via, Martí Solé, qui va explicar els detalls dels diferents actes que s’han programat fins a finals d’any per a festejar els 100 anys d’existència d’aquesta històrica institució. 


Posteriorment hi va haver un reconeixement a la congregació religiosa de les Filles de Sant Josep pels seus anys de servei a la residència presidit per Monsenyor Agustí Cortés el qual fa finalitzar amb una placa d’agraïment.

Desprès, la directora la Sra. Marga Padullés va agraïr l'assistència del nombrós públic i va presentar el següent conferenciant.


A continuació el Sr. Joan Solé Bordes va fer una petita xerrada explicant com era la societat vilafranquina al 1916 i com es crea l'Asil Inglada Via per passar a la projecció d’un emocionant  vídeo que oferia unes pinzellades de com és avui la Residència Inglada Via amb el testimoniatge del president del Patronat, els professionals i els residents.

L’acte va finalitzar amb un convit als assistents a fer un brindis pel centenari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...